Dutch Royal Star

Fokker van de Duitse Dog

Welkom bij Duitse dog fokkerij Dutch Royal Star

phoca thumb l pict0100

Wij nodigen jullie uit om een kijkje te nemen op onze site en kennis te maken met onze honden en de mensen achter de fokkerij.
 
Wij: Rene,Tessa, Jay en Vince stellen ons graag even aan jullie voor. Tessa moeder van onze 2 kids, partime horecamedewerkster en de vrouw van René.
René, vader van onze bengels, werkt bij een fruitveiling. Samen wandelen we graag met de honden. Echte Duitse doggenliefhebbers dat kun je inmiddels wel stellen met nu 4 prachtige doggen in ons bezit, waarvan de eerste Quinto van de Weronahut in 2005 bij ons kwam wonen en het doggenvirus toesloeg. Al snel hadden we onze 2e dog Jacky waar we ons eerste nest van kregen wat een geweldige ervaring was dat één om nooit meer te vergeten. Dit was zo leuk dat we dachten hier willen we mee verder gaan en toen kwam Sita (Venture Royal Star Sarragossa) waar we onze kennelnaam naar vernoemd hebben “Dutch Royal Star”.
Naast onze doggen hebben we nog 2 Engelse cocker spaniels Alice en haar dochter Amy, een gottinger minivarken Wilma en 2 tinkers Micky en haar dochter Daan.

 

 

 

 

Graag stellen we jullie voor aan onze honden!

 

 

Op dit moment hebben wij 4 doggen als onderdeel van onze familie. Daarnaast hebben wij geregeld nazaten van onze doggen op visite. Klik op één van de foto's hierboven om meer over de hond, zijn stamboom en zijn geschiedenis te leren.

 

 

 

Doggen Info

Bekijk onze meest bekeken info over Duitse doggen hieronder, of selecteer "Alle info" via het hoofdmenu.

Puppy verzekeren

Puppy verzekeren

Puppy verzekeren

Een ideaal moment om te besluiten of je een

verzekering afsluit voor je hond is wanneer je weet dat er een puppy in huis komt. Veel hondenverzekeringen hanteren een wachttijd van 30 dagen, als er binnen deze periode kwalen aan het licht komen vallen deze buiten de dekking. Op deze manier dekken verzekeringen zich in tegen mensen die hun hond verzekeren nadat ze gehoord hebben dat hij iets mankeert. Voor een pup kun je al voordat je deze bij de fokker ophaalt een verzekering afsluiten. Hierdoor kun je er voor zorgen dat hij compleet verzekerd is zodra hij bij jou thuis komt. Bij Proteq geldt zelfs dat er voor pups tussen de 49 en 99 dagen geen wachttijd is. De verzekering voor pups is goedkoper dan voor oude honden, door op tijd te verzekeren voorkom je dat bepaalde problemen niet meer vergoed worden. Als je een hond op latere leeftijd verzekert, wordt gekeken naar zijn medische geschiedenis. De verzekeraar kan er voor kiezen om bepaalde ziektes uit te sluiten van de verzekering op basis van mankementen uit het verleden.

Waarom een hondenverzekering?

Eerst maar eens in gaan op de vraag “waarom eigenlijk een hondenverzekering?”. De medische zorg voor honden wordt steeds beter, maar verbetering moet betaald worden. Hierdoor worden de kosten die je voor je hond kunt maken, als deze ziek is, dus ook steeds hoger. En dan hebben we het niet over een paar honderd euro, maar operaties kosten al snel meer dan duizend euro! De fractuurbehandeling van een rechtervoorpoot van een herder kan bijvoorbeeld € 1.875 kosten en een operatie van een voetbalknie bij een Jack Russell bijvoorbeeld € 1.358 (bron Petplan). Een operatie is meestal eenmalig, maar een hond kan ook chronisch ziek worden. Zo kun je denken aan aan honen met een allergie, of suikerziekte. De kosten van jarenlang medicijn gebruik kunnen oplopen in de duizenden euro’s. In het onderstaand plaatje staan voorbeelden van de kosten bij een levenslange behandeling van een chronische ziekte.

Het kan natuurlijk heel goed zo zijn dat jou hondje zijn leven lang niks mankeert. Je hondenverzekering voelt dan misschien als weggegooid geld. Maar eigenlijk mag je van geluk spreken als jouw hondje gezond oud wordt. En stel je eens voor dat er wel wat gebeurt. Heb jij dan die paar duizend euro klaar liggen? Want waarschijnlijk heb jij alles over voor de gezondheid van je hond. En je moet er niet aan denken dat de keuze om je hond te opereren om mogelijk zijn leven te redden gebaseerd is op geld. Een verzekering geeft je de zekerheid dat je je hond altijd de medische zorg kan geven die hij nodig heeft.

Waarom niet een potje?

Je hoort vaak het argument dat je beter geld in een potje kunt stoppen, en dat wanneer het dan nodig je zelf de kosten betaald. Een verzekering kost ongeveer tussen de €10 en €30 euro per maand (afhankelijk van het ras, gewicht en leeftijd). Als je kijkt naar bovenstaande voorbeelden dan zie je al snel dat je in veel gevallen te weinig geld in je potje hebt zitten. Bedenk goed dat je een verzekering afsluit voor de dure ingrepen.

Welke hondenverzekering?

Heb je besloten om je puppy te verzekeren? Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering. Hierna volgt een vergelijking van de hondenverzekeringen.

  • Premie
  • Wat wordt er vergoed, en vooral wat niet
  • Wat wordt er maximaal per jaar uitgekeerd
  • Eigen Risico

Aan de hand van deze punten kun je de verzekering kiezen die het beste bij jou en je hond past. Natuurlijk is de prijs van een verzekering belangrijk, maar bedenk wel dat bij een verzekering van een lage prijs waarschijnlijk niet alles verzekerd is

(vergelijking hierna). Bijvoorbeeld, Proteq is een van de duurdere verzekering, maar ook de enige waarbij de kosten van heup en elleboog aandoeningen worden vergoed.

Dit zijn kwalen die veel voorkomen bij grote hondenrassen, en erg duur zijn.

Premie

De premie van een hondenverzekering is afhankelijk van het ras, gewicht en leeftijd van de hond. In principe geldt, hoe groter en ouder de hond, hoe duurder de verzekering. Prijzen tussen verzekering verschillen, nemen we als voorbeeld een

Labrador puppy van minder dan een jaar dan betaal je bij Kruidvat € 14,28, bij OHRA € 17,78, bij Petplan € 19,36 en bij Proteq € 27,37. Maar zoals al eerder gezegd, er zijn grote verschillen tussen de verzekeringen.

Maximaal bedrag per jaar

Alle hondenverzekeringen hebben een maximum bedrag dat ze per jaar uitkeren per hond. Vergelijken we de basispakketten met elkaar dan krijg je bij OHRA maximaal €

2.000, bij Kruidvat maximaal € 2.500, bij Petplan € 3.000 en bij Proteq € 5.000.

Eigen Risico

Ook hanteren alle verzekeringen een eigen risico. Dit kan een vast bedrag per behandeling zijn, of een percentage van de kosten. Bij Kruidvat betaal je €35 per declaratie, bij Petplan betaal je per behandeldatum € 17,50, bij Proteq en OHRA betaal je respectievelijk 19% en 20% van de kosten zelf. Beide vormen hebben een voordeel. Ga je heel vaak voor kleine ingrepen naar de dierenarts, dan is een percentage goedkoper. Maar bij een dure ingreep van bijvoorbeeld € 500 betaal je bij Petplan de € 17,50 zelf, terwijl je bij Proteq en OHRA respectievelijk € 95 en € 100 betaalt.

Wie vergoed wat?

Voor de meeste mensen zal toch het belangrijkste zijn wat de hondenverzekeringen vergoeden. Hieronder vind je een tabel met de meest voorkomende kosten. In deze tabel is er uitgegaan van de basisverzekeringen. Vaak is het mogelijk om aanvullend bij te verzekeren. Wil je precies weten wat er wel niet vergoed wordt, dan vind je hier de uitgebreidevergelijking van de hondenverzekeringen(ook met aanvullende verzekeringen). 

Hond en Kind

Hond en Kind

Hond en Kinderen

vinceenpup

Kinderen en honden kunnen de beste maatjes worden, maar

het kan ook heel erg mis gaan. Natuurlijk wil je jouw kind en pup daar voor beschermen, maar waar kun je op letten? Als je wilt dat je hond als hij volwassen is goed met kinderen om gaat, dan is het belangrijk om te zorgen dat hij als puppy goede ervaringen met kinderen heeft. Dus als bijvoorbeeld onbekende kinderen bang zijn voor je puppy is het beter om ze niet te laten aaien dan om je puppy gedwongen rustig te houden. Bedenk altijd wat het beste is voor het kind en voor jouw pup. Oudere kinderen kun je veel uitleggen en zullen met de juiste instructies waarschijnlijk goed met de hond om gaan, maar houdt kleine kinderen altijd in de gaten.

Aaien

Het is aan te raden om je kinderen te leren om bij andere honden altijd eerst aan hun baasjes te vragen of ze de hond mogen aaien. Omdat ze aan jullie hond gewend zijn kan het valse geloof dat iedere hond aaibaar is ontstaan. Leg ze uit dat niet iedere hond van aaien houdt.

Ook de juiste manier van aaien is iets wat aandacht verdient. Veel kinderen hebben de neiging om op de kop te aaien en over de hond te hangen. Dit kan echter erg bedreigend overkomen naar de hond, wat nu juist niet de bedoeling is. Het is het beste om de hond over zijn flanken (de zijkant) te aaien en over de onderkant van de nek. Vertel er ook even bij dat de juiste richting op aaien met de haren mee is, want voor kleine kinderen is dat niet zo vanzelfsprekend als voor ons. Naar mate het kind en de hond een betere band op bouwen zal de hond het kind waarschijnlijk minder snel als een bedreiging zien en minder erg schrikken als deze een keer een foutje maakt. Maar houdt het zelf ook goed in de gaten, als de hond terugdeinst van de aai, dan vindt hij die manier van interactie waarschijnlijk niet prettig.

Regeltjes

vinceenpups

Er zijn een paar regels waar iedereen,

dus ook kinderen, rekening mee moeten houden. Stoor een hond nooit als hij eet, drinkt of slaapt. Vooral een hond die wakker schrikt kan soms raar reageren. Als je puppy naarzijnmand of benchgaat moet hij met rust gelaten worden, hoe moeilijk dat ook is. Rusten is voor puppies erg belangrijk, en heel eerlijk doen ze het vanuit zichzelf al te weinig. Samen spelen is prima, maar let wel een beetje op wat de kinderen je puppy leren. Vanuit de ogen van een kind kan het bijvoorbeeld hilarisch zijn als je pup naar hun broekspijpen hapt als ze samen rennen. Bedenk bij ieder spel of het ook leuk is als de hond volwassen is en zo naar vreemden reageert. Veiligere spelletjes zijn bijvoorbeeld het kind dingen laten verstoppen die de pup moet zoeken of je puppy trucjes aan leren. Naar

Er zijn kleine kinderen die naar doen tegen de hond, soms zelfs slaan en schoppen. Als kinderen erg klein zijn ze zich misschien nog niet van bewust dat ze de hond pijn doen. Je wilt echter niet dat je puppy een slechte associatie met ze, of kinderen in het algemeen, krijgt. Ook naar je kind geldt dat negatieve aandacht ook aandacht is. Het is beter om, in plaats van te vertellen wat niet mag, ze een leuk alternatief te geven. Veel kinderen vinden het bijvoorbeeld heel spannend om je puppy een koekje te geven. Als je ze nog een taakje geeft ook, bijvoorbeeld beloon iedere keer als je puppy zit, dan wordt meteen een deel van je training uit handen genomen.Bang

Sommige kinderen zijn bang voor honden. Natuurlijk heeft je pup niet direct door wanneer een kind bang is, maar je kunt een kind wel een trucje leren om te zorgen dat honden ze niet interessant vinden. Beweging en hoge stemmetjes lokken vaak spelgedrag van de hond uit, als je oninteressant wilt zijn ga je stil staan en zeg je niets. Laat het kind de armen voor de borst kruisen en met de benen licht uit elkaar staan. Zo staat het kind stabiel, mocht een overenthousiaste hond springen, en vergeet niet om de armen stil te houden.

Geen kinderen?

Heb je zelf geen kinderen in huis, ook dan is het

goed om je puppy met kinderen in aanraking te laten komen. Door ze vroeg te socialiserenvoorkom je dat je pup later bang voor ze wordt. Ga bijvoorbeeld naar speelpleintjes en laat jouw pup zelf naar voren gaan om contact te maken. Leg ook vreemde kinderen uit hoe ze jouw pup het beste kunnen aaien. Neem tenslotte voldoende snoepjes mee zodat de kinderen je pup kunnen lokken en je pup kinderen leuk gaat vinden. 

Trucs voor je Pup

Trucs voor je Pup

Trucs voor je pup

Nuttige trucjes om je puppy te leren

Als je een puppy in huis krijgt zal je hem nog veel moeten leren. Wij hebben alvast een beginnetje gemaakt, maar je zult zelf ook nog veel tijd moeten vrijmaken om de pup goed te socialiseren. Maar wat wil je je pup eigenlijk leren? Veel mensen zullen meteen aan zitten en liggen denken, maar er zijn ook andere dingen die eigenlijk nog nuttiger zijn, vooral ook voor de toekomst. Natuurlijk is een goede socialisatie het belangrijkst, maar heb je nog tijd en energie over, denk dan ook eens aan de volgende dingen.

Los lopen

september 2012 140

Natuurlijk, iedereen vindt het een beetje spannend om zo’n klein puppie, dat nog niet geleerd heeft om terug te komen als je roept, los te laten. Maar besef je wel dat je nu nog sneller bent dan je pup en dat eens de eerste keer moet zijn. Het is nu veel makkelijker om je puppy te leren om je te volgen dan wanneer hij ouder, sneller en vooral nieuwsgieriger naar de wereld om hem heen is. Een ander voordeel van je puppy direct al los laten lopen is dat hij niet aan de lijn leert trekken en spelen. Als je een hond hebt die later groot en sterk wordt, is het heel lastig als deze dan nog steeds naar die leuke buurhond toe wil trekken. Laat hem natuurlijk niet vlak langs de weg los. Het is het beste om de eerste keer een zo groot en overzichtelijk mogelijk veld uit te zoeken. Dan kun je een idee krijgen met wat voor pup je te maken hebt en of je nog ergens aan zult moeten werken. Veel puppies zullen je vanzelf volgen, maar je zult net zien dat jij die eigenwijze ontdekkingsreiziger hebt. Door je pup te belonen als hij vanzelf bij je komt en met hem te spelen zal je zien dat hij jou steeds interessanter gaat vinden. Enthousiasme en hoog praten helpt hierbij, vandaar dat puppies kinderen vaak zo interessant vinden.

Bij je komen

Zodra je besloten hebt om je puppy los te laten is het heel handig als hij ook terug komt als je hem roept. Verwacht niet te veel van je puppy. Als hij hard aan het spelen
is zal hij niet zomaar komen als je hem roept. Begin als er geen andere honden in de buurt zijn. Ga naast je pup staan en noem zijn naam. Beloon als hij op kijkt, kijkt hij niet, wacht dan tot hij minder afgeleid is en probeer dan weer. Als je pup steeds opkijkt als je zijn naam roept, ga dan een stapje verder staan en roep zijn naam, komt hij, beloon hem, komt hij niet, ga iets dichter bij staan en probeer dan weer. Heb je een pup die op kijkt maar niet jouw kant op komt, leer hem dan de "touch" (zie hieronder) en gebruik die om je puppy bij je te laten komen. Je pup zal zeker in het begin niet altijd komen als je hem roept, maar er zijn alternatieven om je puppie mee te krijgen zonder commando’s te verpesten. Herhaal een commando nooit meer dan drie keer, als het niet werkt is het nog te moeilijk voor je puppy. Maak het makkelijker en oefen gewoon goed verder. Trucjes om honden mee te krijgen zijn een snoepje op de neus of een piepend speeltje. Let ook op dat je je hond niet altijd aanlijnt en mee naar huis neemt als je hem roept. Als je dat doet kan komen met het einde van het spel geassocieerd worden, en dat vindt natuurlijk geen een puppy leuk!

Aan de lijn lopen

Om te voorkomen dat je hond zodra je naar huis wilt buiten vangafstand blijft staan kun je het aan de lijn gaan leuk maken. Het hangt van de riem af hoe je dit doet. Meest standaard zijn de jachtlijn, waarbij de halsband een lus is die aan de riem vast zit en de losse halsband waar je de lijn aan bevestigd. Als je puppy een losse halsband om heeft kun je die vastpakken, belonen en weer los laten. Doe hem maar een op de tien keer echt aan de lijn, en houdt het onvoorspelbaar, dus soms de 2e en soms pas de 12e keer dat je hem bij zijn bandje gepakt hebt. Als je pup gaat kwispelen als je zijn bandje vast pakt weet je dat je goed bezig bent. Gebruik je een jachtlijntje, beloon je puppy dan als hij zijn hoofd er doorheen steekt. Ook hier geldt weer negen van de tien keer loslaten en onvoorspelbaar zijn. Begin simpel, houdt de lus vlak voor je puppies hoofd en beloon snuffelen. Vraag steeds iets meer, tot je puppy zijn hoofd er door heen steekt. Als je puppy enthousiast wordt bij het zien van de riem ben je goed op weg.

Niet trekken aan de lijn

Iedereen wil graag dat zijn hond braaf mee loopt, maar veel mensen redden het niet om altijd te voorkomen dat hun hond trekkend zijn doel bereikt. Het klinkt heel simpel, alleen vooruit bewegen als je puppy netjes naast je loopt. Maar dat is het niet als je een keer haast hebt, of als je weet dat je puppy echt heel nodig moet. Een alternatief is om het netjes mee lopen op commando te zetten. Je puppy mag dan trekken als je haast hebt, maar komt niet bij zijn doel als je het commando gegeven hebt. Begin met oefenen in een prikkelarme omgeving, dus niet tussen de honden of in een veld vol met konijnenkeutels. Beloon zodra je puppy naast je is en geef de beloning aan zodat hij naast je blijft. Doe niet zuinig met snoepjes, je puppy moet niets leuker gaan vinden dan in die positie lopen. Beloon in het begin iedere stap, en ga dit steeds uitstellen. Als je besluit er een commando aan te hangen, doe dit dan zodra je puppy voorspelbaar de juiste positie kiest. Geef je commando zodra je puppy goed loopt en beloon. Herhaal dit een paar keer. Stel dan de beloning steeds iets uit totdat je puppy een stukje netjes aan de lijn loopt. Zoals bij alle oefeningen geldt dat je het niet altijd moeilijker moet maken, beloon ook als je puppy al vijf passen mee kan lopen bijvoorbeeld af en toe al na een pas. Dit maakt het leuker voor je pup en hij zal er sneller door leren. Verwacht geen wonderen, jonge puppies moeten nog leren geduldig te zijn, dus een half uur netjes aan de lijn lopen zit er voor de meesten nog niet in. Laat ze zo veel mogelijk lekker los en oefen korte stukjes, zodat ze netjes aan de lijn lopen geweldig gaan vinden.

Tandjes kijken

Dit is niet alleen handig als je met je puppy mee wil doen aan hondenshows, maar ook om zelf of bij de dierenarts het gebit te kunnen checken. Vooral tijdens de wisselfase moeten de tandjes goed in de gaten gehouden worden. Het is niet bijzonder dat een melktandje niet wil wisselen zonder hulp van de dierenarts.Als zo’n dubbel tandje blijft zitten kan het blijvende gebit beschadigd worden. Begin met het voorzichtig aanraken van de snuit
en beloon dat. Til dan steeds het lipje iets op en beloon als het toegelaten wordt. Trekt je puppy weg, ga dan een stapje terug en beloon iets makkelijkers. Ga uiteindelijk voorzichtig met een hondentandenborstel over de tandjes. Als je hond hier aan gewend is kun je niet alleen zijn tanden controleren, maar ook een beetje poetsen om plak te voorkomen.

Pootjes aanraken

Het aanraken van de poten kan op meerdere manieren nuttig zijn. Als je hond zichzelf verwond heeft aan een van zijn poten heb je meer kans om de wond te kunnen bekijken als hij geleerd heeft dat je zijn poten pakt. Maar het is ook al nuttig om zijn poten te kunnen drogen, zodat niet alle modder mee naar binnen gesleept wordt. En als je hond niet voldoende op een harde ondergrond loopt zullen af en toe ook de nageltjes geknipt moeten worden. Begin deze oefening door voorzichtig de pootjes aan te raken en daar voor te belonen. Til ze steeds iets verder op, maar let op dat je ze niet te ver op zij trekt. Wissel deze oefening af door te poten af en toe alleen in je hand te houden en soms met een handdoek te pakken. Als het pootjes optillen goed geaccepteerd wordt, zet dan een nagelschaartje voorzichtig op een nageltje en beloon daar voor. Je weet dat het goed is als je de hele poot kunt inspecteren en met je handen zelfs voorzichtig tussen de teentjes mag zitten.

Aanraken op hele lichaam

Sommige pups vinden het van het begin af aan al prima om overal aangeraakt te worden, maar niet iedere pup houdt er van. Toch is het belangrijk om te zorgen dat ook die puppies er aan wennen. Niet alleen zal de
dierenarts je er dankbaar voor zijn, ookkinderen kunnen onverwachts hun armen om een vreemde hond slingeren of aan een staart trekken. Begin met aanraken van de zijkant, ga pas als je puppy daar comfortabel mee is verder met de andere zones. Doe die vervolgens een voor een in de volgende volgorde; onder de nek, op de rug en pas aan het einde het hoofd en de staart. Beloon bij iedere aanraking en ga terug naar een makkelijkere zone als je puppy aangeeft het niet fijn te vinden. Heb je een puppy dat echt niet van aanraken houdt, beloon dan als eerste stap al als je je hand zijn kant op beweegt. Als je puppy het op een gegeven moment prima vindt als je aan zijn oren trekt (heel zacht natuurlijk) of je armen om hem heen slaat is de kans dat hij fel zal reageren als een kind dat in een onoplettend moment doet al een stuk kleiner. Natuurlijk moet je hem nog steeds socialiseren en is het beter om kinderen in de gaten te houden en uit te leggen hoe ze met honden om moeten gaan.

Borstelen

Iedere hond moet geborsteld worden, sommige vaker dan anderen. Dus het is handig om je puppy er aan te wennen. Zorg dat je de juiste borstels voor je puppies vacht in huis hebt. Ook bij het borstelen geldt dat de volgorde van makkelijk naar moeilijke plekjes zijkanten, onder de nek, rug, hoofd en staart is. Beloon iedere keer als je met de borstel je puppy aanraakt. Veel puppies zijn geneigd in de borstel te gaan happen. Dit is makkelijk op te lossen door snel en veel te belonen. Geef je pup een koekje zodat hij vooruit kijkt. Raak vervolgens met de borstel je puppy aan en beloon voordat hij de kans heeft om te kijken weer. Als je dit een paar keer gedaan hebt kun je de beloning ietsjes uitstellen en alleen belonen als je puppy vooruit kijkt. Hapt hij toch in de borstel, haal deze dan weg zonder er een trekspelletje van te maken en probeer nog een keer, maar beloon iets sneller. Als je goed oefent kun je straks je puppy borstelen zonder dat hij het vervelend vindt of de borstel op eet.

Kleding dragen

Kleding is niet alleen voor fashionista honden. Een gewonde hond moet namelijk ook soms een rompertje of schoentje aan om te voorkomen dat hij de wond open krabt of vuil maakt. Natuurlijk hopen wij allemaal dat je hondje nooit iets overkomt. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje en het is dan fijn als je hond dan als pup al geleerd heeft dat kleding niet verschrikkelijk is. Begin kort en krachtig, doe een kleding stuk aan, beloon en trek het direct weer uit. Maak de tijd steeds iets langer. Tijdens het opbouwen kun je er voor kiezen om in plaats van koekjes te geven bijvoorbeeld een spelletje te spelen terwijl het kledingstuk aan is en vervolgens stoppen zodra je het uit trekt. Let wel op wat je je hond aan doet, zorg dat hij er niet over uit kan glijden of achter dingen blijft hangen. Bijvoorbeeld een korte sjaal of oud T-shirt zijn goede voorwerpen om mee te oefenen.

Touch

Je puppy zijn neus tegen jouw hand aan leren drukken op commando staat vaak niet hoog op het lijstje van gedrag dat geleerd moet worden. Maar dit gedrag kan de basis van zoveel andere dingen worden dat wij toch aanraden om het aan te leren. Als je puppy namelijk van een afstand op het commando leert reageren kan het als "hier" dienen. En zodra je puppy heeft geleerd om zijn neus gedurende langere tijd tegen je hand te drukken kun je het gebruiken om hem in een bepaalde positie te krijgen of te laten volgen. Begin met je hand zo dicht bij zijn neus dat de kans dat hij er aan snuffelt heel groot is. Beloon zodra je pup met zijn neus je hand aan raakt. Herhaal dit een paar keer en verplaats dan je hand iets verder van je puppy. Herhaal dit terwijl je steeds van positie wisselt en de afstand langzaam aan groter maakt. Hang er dan een commando aan door eerst het gekozen commando te geven en vervolgens je hand te laten zien. Beloon zodra je zo ver bent niet meer als je puppy je hand aan raakt zonder het commando. Oefen met je puppy tot hij van een afstandje aan komt, zijn neus langere tijd tegen je hand aan houdt en hem zelfs volgt voor een beloning en ook komt als hij een beetje afgeleid is.

Nood stop

Dit gedrag is heel belangrijk voor de veiligheid van je puppy als hij los loopt. Je leert je puppy op commando op de plaats waar hij nu is te stoppen en blijven. Dit kan van pas komen als je puppy op een drukke weg af rent. Of als jullie beiden aan de andere kant van het fietspad lopen en er een fietser aan komt. Je kunt zelf kiezen of je je puppy laat liggen, zitten of staan. Kies de positie die voor je pup het natuurlijkst lijkt, dus wat hij doet als je met hem op een plaats blijft staan. Oefen eerst het losse gedrag en hang er dan een commando aan. Oefenen zodra je pup het gedrag beheerst met steeds meer afleiding, daarna op een steeds langere duur, en geef vervolgens het commando van een grotere afstand. Het is belangrijk om je puppy op de plaats waar hij is te belonen. Als hij van spelen houdt kun je bijvoorbeeld een balletje naar hem toe gooien, maar anders wordt het snoepjes mikken. Ook is het handig om ze alvast achter je rug vast te hebben, want je wilt belonen voordat je pup naar jou op weg is. Oefen het gekozen gedrag zo goed dat je puppy het op een gegeven moment zelfs vanuit spel kan. Dit doe je door vaak te herhalen en de moeilijkheidsgraad, dus afstand, duur en afleiding, heel langzaam op te bouwen.
Als je al deze gedragingen (of een deel) aan je puppy aanleert op jonge leeftijd, zal je zien dat als je een volwassen hond hebt je niet snel voor problemen komt te staan!

Giftig voedsel voor honden

Giftig voedsel voor honden

Giftig Voedsel voor Honden
 
Bijna iedereen geeft de hond wel eens wat eten van zijn bord, maar bedenk goed dat niet al het eten wat wij eten ook goed is voor je hond. Er is zelfs eten dat giftig is voor honden. Sommige dingen zijn absoluut uit den boze om je hond te geven, bijvoorbeeld chocolade. Andere type voedsel zullen ook op de lange termijn mogelijk schade aan de hond toe doen, bijvoorbeeld druiven en rozijnen. Soms wordt aangeraden de hond te laten overgeven door middel van zout, maar dit kan tot zoutvergiftiging lijden. Neem bij twijfel altijd contact op met de dierenarts. Hieronder vind je een lijst met het voedsel dat je beter niet aan je hond kan geven: 
 
Chocolade
 
chocolade 
 
Echt gevaarlijk voor honden is chocolade, hierin zit de stof theobromine. De stof komt het meest voor in pure chocolade (hoe meer cacao, hoe meer theobromine). Deze stof zorgt er voor dat het hartslag van een hond sneller en/of onregelmatig kan worden, in het ergste geval kan het zelfs leiden tot een hartstilstand. De hoeveelheid chocolade die giftig is voor een hond is afhankelijk van de grote (gewicht) van een hond en het type chocolade. Opdeze website van National Geographic kun je een tabel vinden met de hoeveelheden die gevaarlijk zijn. Hoe kleiner de hond hoe sneller chocolade problemen op kan leveren. Staar je niet volledig blind op de tabellen, het zijn vuistregels en iedere hond is verschillend. Ga als je twijfelt zo snel mogelijk naar de dierenarts, zolang de chocola nog niet in het bloed is opgenomen is het veel makkelijker om in te grijpen dan daarna. Symptomen van een theobromine vergiftiging zijn braken, diarree, onrustigheid, verhoogde temperatuur, en een hoge hartslag. Let er op dat cacao niet alleen voorkomt in chocolade, maar ook in cacoadoppen die veel in de tuin worden gebruikt! Druiven/Rozijnen 
Welk onderdeel van druiven en rozijnen giftig is voor honden is nog niet duidelijk, ook is niet bekend waarom sommige honden er wel, en andere niet ziek van worden. Het eten van druiven en rozijnen door honden kan leiden tot nier falen. Het is nog niet zeker of af en toe een druif eten op den duur het zelfde effect heeft als in een keer heel veel druiven. Daarom raden wij aan het zekere voor het onzekere te nemen en je hond gewoon geen druiven/rozijnen te geven. 
 
Rauw varken 
 
Rauw varken en rauw zwijn vlees voeren kan gevaarlijk zijn voor je hond. Er is mogelijkheid tot besmetting met het Aujeszky virus, ook wel pseudo rabiës genoemd. Dit omdat de symptomen hiervan vergelijkbaar zijn met hondsdolheid. Door en door verhitten van varken zorgt er voor dat het virus sterft en er dus geen risico meer bestaat. In Europa wordt er gewerkt aan het uitroeien van het virus en is het risico op besmetting lager. Maar aangezien er niets meer voor je hond gedaan kan worden als deze besmet is geraakt raden wij aan gewoon geen rauw varken en zwijn te voeren. Andere zoogdieren kunnen ook besmet raken, maar aangezien de ziekte bij nietvarkens altijd fataal verloopt is de kans dat dit vlees op de markt wordt gebracht vele malen kleiner. Het is tot nu toe nog niet voor gekomen dat mensen besmet zijn geraakt met het virus. 
 
Macadamianoten 
 
Macadamianoten
 
Sommige honden reageren niet goed op macadamia noten. Binnen 12 uur kunnen er de volgende symptomen optreden: sloomheid in de vorm van verlammingsverschijnselen aan de achterpoten, dronkemansgang, braken, 
en een verhoogde lichaamstemperatuur. In veel gevallen is de hond na 72 uur weer volledig hersteld. Bel toch altijd de dierenarts als je hond macadamia noten heeft gegeten. 
 
Avocado 
 
advocado
 
In Avocado zit de stof persine, niet giftig voor mensen, maar wel voor dieren. Ook hierbij geldt dat het van de hond en de hoeveelheid die hij gegeten heeft afhangt of er vergiftiging op treed. Vergiftiging symptomen zijn diarree en overgeven. Ook kan binnen 24 tot 48 uur hartfalen ontstaan. Hartfalen is te herkennen door sloomheid, benauwdheid, onderhuidse vochtophoping, blauwverkleuring van de slijmvliezen, hoesten, en verminderd uithoudingsvermogen. Omdat er een risico is dat het eten van avocado dodelijk kan zijn, is het raadzaam contact op te nemen met uw dierenarts. Ui 
Ui, en de andere producten uit de “ui familie” zoals prei en bieslook kunnen de rode bloedlichaampjes van honden beschadigen. Hetzelfde geldt voor asperges. Dit kan leiden tot bloedarmoede. Ook knoflook valt onder deze familie, alhoewel honden er minder gevoelig voor zijn. Knoflook wordt soms als supplement bijgevoerd, maar pas dus op met grote hoeveelheden. Bedenk dat als de hond met de pot mee-eet er vaak ui in zit. Een richtlijn is dat het gevaarlijk wordt het als de hond 15 tot 30 gram ui per kilogram lichaamsgewicht heeft binnengekregen. Het koken of bakken van de producten lost dit niet op. Symptomen van bloedarmoede bij honden zijn vutloosheid, overgeven, niet willen eten, en kortademigheid. Raadpleeg altijd de dierenarts als vermoedt dat je hond te veel ui heeft gegeten 
 
Alcohol & Cafeïne 
 
caffiene
 
Koffie, Alcohol, en Chocolade. Niet voor de hond! 
Net als bij mensen is bij honden alcohol slecht voor de lever. Echter bij honden is er veel minder van nodig om schade aan te richten. Een beetje alcohol kan leiden tot overgeven, diarree, problemen met coördinatie, moeilijk ademen en zelfs een coma. Hoe kleiner de hond, hoe grote de schade die alcohol toebrengt. Ook met cafeïne moet je oppassen, net als met alcohol geldt, honden zijn veel kleiner dan mensen, en het effect is dan ook veel groter. De hartslag kan verhoogd worden en spieren kunnen onregelmatig samentrekken. Xylitol 
Het stofje xylitol is een zoetstof en zit in veel producten die suikervrij of light zijn. Het zit ook in veel groenten en fruit, maar die hoeveelheid is verwaarloosbaar, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Xylitol heeft op honden een andere werking dan op mensen. Het zorgt bij honden voor een verhoogde afgifte van insuline, waardoor het bloedsuiker daalt. Mogelijke verschijnselen bij een xylitol vergiftiging zijn braken, zwakte en slapheid, toevallen, leverfalen en coma. Aangezien er een risico is dat de hond hierdoor overlijdt is het raadzaam om zo snel mogelijk de dierenarts te waarschuwen. Deze kan in een vroeg stadium de hond laten braken, maar ook in een later stadium kan hij soms nog ingrijpen met bijvoorbeeld een infuus. 
Naast voeding zijn er ook een hoop planten en bloemen giftig voor honden.
 
 
 
 

Blog

Via deze site houden wij jullie graag op de hoogte van onze honden, de nestjes die wij voortbrengen (ongeveer 2 nestjes per jaar) en de wijze waarop de honden onderdeel zijn van ons leven. Hiervoor zijn wij een blog gestart waarop wij geregeld leuke, spannende, emotionele en mooie stukjes plaatsen over ons en onze honden. Alle artikelen uit ons blog vind je ook terug op onze facebookpagina!

 

 

 

Gallerij

 Wij zijn gek op foto's van onze honden en andermans honden. Die plaatsen we dan ook graag in een van onze foto albums!